Het vernieuwde Scharnier geopend

Het ‘Scharnier’ is weer open voor het verkeer!  De kruising Van der Maelstedeweg / Stationsweg / Absdaalseweg is zo goed als klaar. We maakten deze kruising de afgelopen weken verkeersveiliger. En hopen dat het verkeer er nu ook vlotter doorstroomt.

Nieuwe inrichting
We kozen ervoor een doorgaande route te maken vanaf de Van der Maelstedeweg naar de Absdaalseweg. In de nieuwe situatie verleent het verkeer vanaf het Havenfort en vanuit de binnenstad voorrang aan het doorgaande verkeer op de route Van der Maelstedeweg / Absdaalseweg. De verwachting was dat we de soms moeizame verkeersafwikkeling op het zogenoemde Scharnier op deze manier verbeteren.
Om de veiligheid van fietsers te verbeteren, breidden we fietsstroken en fietsdoorsteekplaatsen uit. Op de oversteekplaatsen brachten we middengeleiders aan. Hierdoor is het mogelijk per rijstrook over te steken. Hetzelfde geldt voor de voetgangers. Ook zij steken dan op de oversteekplaatsen in twee keer over.
Door de aanpassingen verbeteren we de doorstroming van het autoverkeer én de veiligheid voor overstekende fietsers en voetgangers.

Wat moet er nog gebeuren?
We moeten nog een aantal klussen uitvoeren. Dat gaat bijvoorbeeld om het bestraten van delen van het trottoir en het afwerken van bermen. Ook missen er nog wat belijningen op de weg. Het was door de regen helaas niet mogelijk om die allemaal al aan te brengen.

Wanneer gebeurt dat?
We proberen om deze werkzaamheden nog voor de bouwvakantie af te ronden. Dus voor 20 juli. Lukt dit niet? Dan maken we het na de bouwvakantie af. Dit is in de week van 12 augustus.