Werken Nieuw Hulst van start

In de wijk Nieuw Hulst krijgen diverse straten een nieuwe riolering en bestrating. Dat is het plan.

Waar gaan we werken?
De werkzaamheden voeren we uit in de Willem de Zwijgerlaan, Frederik Hendriklaan, Mauritslaan, Hendrik Casimirlaan, Churchillweg, Vierambachtenstraat, Abdijstraat, Schoutstraat, Baljuwstraat, Rederijkersstraat en Gildenstraat.

Wat gaan we doen?
De huidige riolering is aan vervanging toe. Daarom gaan we deze verwijderen. We leggen een nieuwe riolering aan. Daarna bestraten we de straat opnieuw. Dat gebeurt met nieuwe bestratingsmaterialen. De inrichting van de straat blijft grotendeels hetzelfde.

Wanneer gaan we dat doen?
Het project voeren we in verschillende fasen uit. We starten op maandag 23 september 2024 in de Willem de Zwijgerlaan. De werken duren tot eind november.

De fasen zijn:
Fase 1: Willem de Zwijgerlaan
Fase 2: Hendrik Casimirlaan
Fase 3: Frederik Hendriklaan
Fase 4: Mauritslaan
Fase 5: Churchillweg
Fase 6: Vierambachtenstraat
Fase 7: Rederijkersstraat, Schoutstraat en Baljuwstraat
Fase 8: Abdijstraat en Gildenstraat

De werken duren in totaal ongeveer anderhalf jaar.
Wanneer starten de rioolwerken in de verschillende straten? Die planning is er nu nog niet precies. DNWG werkt eerst in de straten aan leidingen en kabels. Zijn zij klaar in een straat? Dan is het mogelijk te starten met de rioolwerken.

Is er verkeershinder?
Het deel van de weg waar we werken, is op dat moment afgesloten voor het verkeer.
We leiden het verkeer ter plaatse om. De Willem de Zwijgerlaan is vanaf 23 september tot eind november afgesloten voor het verkeer.
De Rederijkersstraat en de Gildenstraat zijn op dit moment ook afgesloten. Dat is zo tot april/mei 2025. Dit heeft te maken met werkzaamheden van de Woonstichting.