Aanleg mountainbikepark Hulst van start

Woensdag 25 september 2024 startten we met de aanleg van het mountainbikepark aan de Wittebrugstraat in Hulst. Het werk gaat goed vooruit. De eerste fase is naar verwachting begin 2025 klaar.

Hoe komt het er uit te zien?
In het bikepark komt een parcours met hindernissen voor mountainbikers. Zowel de beginnende als de ervaren fietser kunnen in het park terecht. In het park plaatsen we verschillende objecten. Denk hierbij aan keien en een wip.

Waarom in twee fasen?
We werken in twee fasen. Voor het park is aardig wat grond nodig. Dat voeren we in twee fasen aan. In de eerste fase leggen we twee heuvels aan en plaatsen we verschillende objecten. In de tweede fase breiden we het park verder uit met twee grotere heuvels, extra paden en objecten.

Wat gebeurt er op dit moment?
Momenteel voeren we grond aan voor de aanleg van de eerste twee heuvels. Deze grond gebruiken we van projecten waarbij grond vrijkomt. Denk daarbij aan de rioleringswerkzaamheden in Kloosterzande en de locatie op Kloosterzande waar de nieuwe brandweerkazerne en gemeentewerkplaats komt.

Wanneer is het park klaar voor gebruik?
Het streven is om de eerste fase van het bikepark begin 2025 gereed te hebben. De tweede fase leggen we in de loop van 2025/2026 aan.