Sloopwerken 's-Gravenhofplein in Hulst

Op de hoek Overdamstraat/Minderbroedersstraat/’s-Gravenhofplein in Hulst komt nieuwbouw. Deze bestaat uit twee appartementengebouwen. Voordat de bouw start, slopen we eerst het huidige gebouw. Dat werk start begin augustus 2024.

Waar gaan we werken?
De werkzaamheden voeren we uit op de hoek Overdamstraat/Minderbroedersstraat/’s-Gravenhofplein in Hulst. Deze locatie is onderdeel van het project De Nieuwe Bierkaai.

Wat gaan we doen?
We slopen op deze locatie het huidige gebouw. Dat is het voormalige pand van Albert Heijn. Hier waren de laatste tijd HulstArt en het Goededoelenwinkeltje te vinden. Het pand staat sinds april 2024 leeg.

De nieuwbouw is groter dan het huidige gebouw. Om de bouw mogelijk te maken, is het verwijderen van zes bomen noodzakelijk. Het gaat om de drie haagbeuken op de hoek Overdamstraat/Minderbroedersstraat en om drie platanen op het ’s-Gravenhofplein.
Het 's-Gravenhofplein richten we na adronding van de bouwwerkzaamheden opnieuw in. We compenseren dan op en om het plein het groen dat nu verdwijnt. zoveel als mogelijk.

Wanneer gaan we dat doen?
We starten het werk op maandag 5 augustus 2024. Deze dag verwijderen we de zes bomen.
In de dagen daarop beginnen we met de sloop van het gebouw. Dit duurt tot en met begin oktober 2024. Daarna start de aannemer met de nieuwbouw.

Is er verkeershinder?
Tijdens de werken sluiten we een deel van het ’s-Gravenhofplein af. We sluiten steeds af wat noodzakelijk is om veilig te werken. De overige plaatsen blijven beschikbaar.
In de Minderboedersstraat is tijdens de sloopwerken één rijbaan afgesloten. Passeren is er wel mogelijk.