Binnenstad verkeersluw bij Vestingfeesten Hulst

In het weekend van 30-31 augustus en 1 september 2024 zijn het weer Vestingfeesten in de binnenstad van Hulst. Dat betekent drie avonden feest op de Grote Markt, een rommelmarkt, een Pagadderwandeltocht, een Pagadderrun én zomercarnaval. We maken dit weekend de binnenstad verkeersluw. Zo blijft het voor iedereen veilig. Een bezoekje aan de binnenstad? Parkeer dit weekend best even buiten de vesting.

Verkeersbegeleiding
Verkeersregelaars begeleiden het verkeer dit weekend. Zij zorgen ook dat op zaterdagmiddag de wandel- en looptochten veilig verlopen. Die tochten vertrekken vanaf de Grote Markt - via de Grote Bagijnestraat - naar de stadswallen. Via die route keren ze ook terug. Om dit veilig te laten verlopen, is deze middag onder andere de Graauwse Poort afgesloten voor verkeer.

Op zondag zorgen de verkeersregelaars er voor dat de optocht van het zomercarnaval vlot verloopt. De route van deze optocht is Overdamstraat, richting Grote Markt, via Cornelis de Vosplein richting het Schutttershof, en dan via de Nieuweweg en het Godsplein weer richting Overdamstraat. De optocht gaat dan opnieuw richting Grote Markt en verlaat de binnenstad via de Gentsestraat. Tijdens de optocht zijn de Graauwse én Dubbele Poort afgesloten.

Wegafsluitingen
Welke straten op welke momenten er precies zijn afgesloten, leest u op onze website:
www.gemeentehulst.nl/Inwoners/Parkeren_verkeer_vervoer/Wegafsluitingen/Wegafsluitingen

Bewoner van de binnenstad en uw auto nodig dit weekend? Kijk dan zeker even op onze website. Met name op zaterdag- en zondagmiddag zijn er aardig wat straten tijdelijk niet bereikbaar. Parkeer uw auto op voorhand dan best alvast even buiten de stad.

We zorgen er het hele weekend voor dat de binnenstad goed bereikbaar is voor de hulpdiensten. Daar maken we afspraken over.