De Ketchupfabriek

De Ketchupfabriek maakt al ruim tien jaar handgemaakte ketchup, tomatensaus en tomatenrelish op authentieke wijze in Graauw. Ze gebruiken, waar mogelijk, ingrediënten die lokaal of regionaal op duurzame of biologische wijze worden geteeld.

Tweede keus
Om voedselverspilling tegen te gaan, gebruikt De Ketchupfabriek tweede keus tomaten en paprika's. Daarnaast vullen ze hun sauzen af in glazen flessen en potten.
Sinds 2015 kookt De Ketchupfabriek de sauzen met behulp van inductiekookplaten. De stroom voor deze platen wekken ze op met eigen zonnepanelen. Ook hergebruiken ze papier en plastic om de dozen van de zendingen mee op te vullen.

MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen 2018
In 2018 won De Ketchupfabriek de MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen.
Meer lezen over het MVO-beleid van De Ketchupfabriek? Neem een kijkje op hun website: www.deketchupfabriek.nl/mvo/