Wie verdient er een pluim?

Kent u iemand die een schouderklopje verdient? Of beter nog een echte pluim verdient? Iemand die zich op een heel bijzondere en speciale wijze inzet voor onze gemeenschap? Geef deze persoon dan op voor de Pelgrimstas!

We leven in een maatschappij waar het geven van complimenten en schouderklopjes niet steeds vanzelfsprekend zijn. In 2000 is daarom de Pelgrimstas in het leven geroepen. In de Pelgrimstas schuilt een symboliek. Iemand draagt ‘een tas’ vol goede ideeën aan of heeft een tas vol goede daden verricht. De gemeente Hulst stond hierbij centraal en hadden zowel inwoners als bezoekers hier profijt van.

De Pelgrimstas, vormgegeven in brons, wordt alleen aan inwoners van de gemeente Hulst uitgereikt. Het is ook knipoog naar één van de beroemdste inwoners van Hulst: Reynaert de Vos. Deze vos ging immers op pad met zijn pelgrimstas.

Kent u iemand die zo’n pluim verdient? Stuur dan voor 12 augustus 2019 een brief aan burgemeester J.F. Mulder – Gemeente Hulst, Postbus 49 4560 AA Hulst. Leg in de brief goed uit op hoe deze persoon zich voor onze gemeenschap heeft ingezet.
De uitreiking van de Pelgrimstas vindt plaats op vrijdag 25 oktober 2019. Bel voor meer informatie naar de stafafdeling Bestuursondersteuning van de gemeente Hulst op tel. 14 0114.