Zoutestraat Hulst gedeeltelijk afgesloten

Aan de Zoutestraat te Hulst moet het wegdek op een bepaald gedeelte worden voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het betreft het gedeelte van de straat gelegen tussen de drempel ter hoogte van Scouting ’t Jagertje tot aan de huisnummers 105/107.
De werkzaamheden zijn voorzien op woensdag 11 september en donderdag 12 september 2019.

Op woensdag 11 september 2019 wordt de huidige laag asfalt verwijderd. Die dag is het weggedeelte afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer (zoals bewoners) kan die dag – met de nodige voorzichtigheid – ter plaatse passeren.

Op donderdag 12 september 2019 wordt er geasfalteerd. Dan is het weggedeelte voor alle verkeer afgesloten vanaf 07.00 tot maximaal 19.00 uur. Dit heeft tot gevolg dat bewoners aan de Zoutestraat hun opritten niet kunnen verlaten/bereiken en hun auto niet op straat kunnen parkeren.
Daarnaast heeft het gevolgen voor alle bewoners van de Klaproos, Hoefblad, Korenbloem, etc. Zij kunnen die dag hun wijk niet in- en uitrijden. Bewoners die deze dag hun auto nodig hebben, zullen deze voor aanvang van de werken (07.00 uur) elders moeten parkeren.

De mogelijkheid om het werk in twee fasen uit te voeren, zodat de wijk wel bereikbaar blijft, is technisch niet haalbaar gebleken.

Het verkeer wordt op beide dagen ter plaatse omgeleid.
Voor de hulpdiensten worden speciale maatregelen getroffen. Voor hen  wordt het Dovenetelpad (tussen de Koekoeksbloem en de Akkerwinde) tijdelijk toegankelijk gemaakt. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat dit pad ook door anderen wordt gebruikt. Dat zou te gevaarlijke situaties opleveren.

Voor de uitvoering van de werken zijn de weersomstandigheden belangrijk. Bij regen kunnen deze niet worden uitgevoerd. Het is dan noodzakelijk de werken te verschuiven.